Tencelerin farklı boyları ve kullanım amaçları vardır. Derin tencereler daha çok çorba ve sulu yemekler için uygunken; daha yassı tencereler pilav, imambayıldı vb yemekler için tercih edilir. Emaye tencereleri kızartma tenceresi, daha küçük ebattaki tencereleri sosluk - sütlük vb olarak kullanabilirsiniz. Tencere seçerken kullanım amacınıza uygun kaliteli malzemeden yapılmış tencereler almalısınız. Kalite olarak granit tenceler en kullanışlı olanıdır.
Yanmış tencereleri veya tencere altını temizlemenin püf noktaları: Tencerenizin içine bulaşık makinesi deterjanı veya çamaşır makinesi deterjanı koyun. Yanık alanı geçecek kadar su ekleyin ve kaynatın. Birkaç saat beklettikten sonra spatula yardımıyla yanık yüzeyi temizleyin. Kolay gelsin.